Депутатка Черкаської обласної ради Наталія Руда написала заяву про складання повноважень. Про це повідомив її колега в сесійній залі Олег Куклін, пише сайт 18000.

Наталія Руда – співачка, яка виконувала передвиборчі хіти для політичної сили, яку представляла. Жінка отримала мандат за списком партії “За майбутнє”, черкаський осередок якої на момент місцевих виборів у 2020 році очолював одіозний народний депутат Антон Яценко.

До місцевих виборів про неї не було відомо фактично нічого, окрім того, що вона є співачкою. Вперше у публічному просторі Черкащини вона з’явилася, виконуючи пісні на політичних виступах Антона Яценка. Зокрема, вона була автором пісні “За майбутнє”, а також “Пісні про Умань”, що є ключовим електоральним регіоном для Яценка.


Додамо, до повномасштабного вторгнення військ російської федерації Яценко був одним із найвпливовіших політиків регіону. Він контролював місцеву владу Умані, а також велику кількість депутатів Черкаської обласної ради, обраних за його квотою на території Уманського району.

Після початку повномасштабного вторгнення Яценко поступово втратив свій політичний вплив. Нині його діяльність зводиться до публічної критики переважно через соціальні мережі ключових фігур місцевого політикуму, таких як очільника Черкаської ОВА Ігоря Табурця та лідера Черкаського осередку партії “Слуга народу” Олександра Завітневича.

Раніше фракцію “За майбутнє” покинув ще один досвідчений політик Олександр Вельбівець, який також склав мандат депутата.