Астрономічною «родзинкою» цього тижня є День зимового сонцестояння, який у цьому році припадає на 21 грудня – найдовша ніч (12 годин) та найкоротший день (8 годин). Вже через 3 дні Сонце почне поступово підніматися над горизонтом, а світловий день до 31 грудня збільшиться на 6 хвилин. Інформує головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.


У народному прислів’ї, після зимового сонцестояння, 21-22 грудня «Сонце на літо, зима на мороз». Проте, у цьому році атмосфера «працює» дещо не за правилами. Бурхлива Атлантика захищає Черкащину від сильних морозів.

Оскільки, основні центри дії атмосфери з якими пов’язані складні погодні умови знаходяться далеко від нашого регіону, переважатиме більш спокійна погода.

20 грудня без істотних опадів. Температура вночі 5-10º морозу, вдень 0-5° морозу.

21 грудня вночі місцями невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 1° морозу – 4° тепла.

22 грудня вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 1° морозу – 4° тепла.