У Черкасах відбулась колегія Управління у справах сім’ї , молоді та спорту Черкаської ОДА за участі очільника області Олександра Вельбівця. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

На засіданні голова Черкаської обласної державної адміністрації вручив сертифікати дитячо-юнацьким спортивним школам, які за рейтингом з олімпійських та неолімпійських видів спорту посіли 1-3 місце у 2018 році. Грошові винагороди вони зможуть використати на придбання необхідного спортивного обладнання.

За олімпійські види спорту нагороди отримали:
-Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Черкаської міської ради;
-Дитячо-юнацька спортивна школа № 1 міста Умань;
-Черкаська дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпія» фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

За неолімпійські види спорту:
-Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Вулкан» Черкаської міської ради;
-Смілянська дитячо-юнацька спортивна школа «Олімп»;
-Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа Черкаської міської ради.

В ході колегії начальник управління Максим Зеленський підсумував досягнення в олімпійських та неолімпійських видах спорту за 2018 рік та вручив свідоцтва спортивним федераціям щодо заключення договору про співпрацю між ними та управлінням.

У своєму виступі Олександр Вельбівець рішуче підкреслив, що не варто зупинятися на досягнутому, і обласному спорту ще є куди рости. Також він зазначив, що Черкаська область з розвитком децентралізації має безліч можливостей для розширення та удосконалення спортивного сектору в об’єднаних територіальних громадах.

«Головне це бажання спортивних федерацій та керівників ОТГ співпрацювати в цьому напрямку», – підкреслив Вельбівець.