У побитті переселенця Олександра Гусакова у Лящівці Чорнобаївського району, окрім кількох місцевих «мажорів», таки підозрюють ще й поліцейського. Про це після виходу кількох публікацій у коментарі нашому виданню підтвердив заступник керівника Золотоніської місцевої прокуратури Олександр Чумаченко.

«З приводу Олександра Гусакова можу сказати, до досудове розслідування проводилось слідчим відділом Чорнобаївського відділення поліції. Першочерговими слідчими діями встановили, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення може бути причетний працівник поліції, оскільки на це вказали декілька свідків. Тому процесуальним керівником прийнято рішення скерувати вказане провадження до прокуратури Черкаської області, щоб вона визначила підслідність за іншим органом досудового розслідування, щоб воно було проведено об’єктивно», – зазначив прокурор.

Цікаво, що начальник Чорнобаївського райвідділу поліції Олег Бриндак робить вигляд, що він не знає про «вибрики» свого підлеглого, тому від роботи того і не відсторонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваве “родео” на мотоциклі: двоє чорнобаївців мало не вбили жінку, але не покарані досі

Олександр Чумаченко також наголосив, що звернень щодо залякування свідків у цій резонансній справі батьком одного з «мажорів» до прокуратури поки що не надходило, однак повідомлення в засобах масової інформації також можуть бути підставою для порушення кримінального провадження, а наше видання про це також писало.

Нагадаємо, 10 червня Олександр Гусаков із друзями відпочивав у місцевому барі, його компанія вела себе культурно, адже майже не вживала оковитої. Між тим група молодиків, серед яких був і молодий лящівський “мажор” та його товариш-поліцейський, добряче “звеселившись”, розтрощила двері закладу, кілька разів вчиняючи бійки, а потім ні з того ні з сього напала і на Гусакова. Бо той, бачте, став очевидцем непривабливої картини, коли “золотий” нащадок “розбирався” із своєю дівчиною, ляскаючи їй по обличчю. За те, що опинився не в тому місці і не в той час, мажорні хулігани побили Гусакова ногами, зламавши йому щелепу. Хлопець після цього опинився в обласній лікарні, де йому зробили дві операції.

Хлопець написав заяву в поліцію. Однак після цього ніби “злетів з котушок” батько “мажора”. Як розповіли нашим журналістам лящівці, він почав бігати по селу і погрожувати всім, хто насмілиться свідчити проти його сина.

Тетяна Воронцова