Справу за хабар головному рибінспектору Держрибагенства області закрили з формулюванням “у звязку з закінченням строків досудового слідства” після передачі обвинувального акту в суд. Про це йдеться в ухвалі Соснівського суду, пише “Кропива“.

Молодого чоловіка затримали у червні 2019 року в Черкасах. За даними СБУ, посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від промислових рибалок, за надання дозволу на вилов риби в період нерестової заборони. За це він мав отримувати “винагороду” у розмірі 30% вартості кожного вилову.

Підозрюваний повідомив час та місце виходу на воду рибоохоронних патрулів хабародавцю, який же був і заявником-викривачем, що дало можливість здійснювати безперешкодний вилов риби. А після отримання винагороди у розмірі 12 тис. грн. був затриманий.

Оскільки на момент подання обвинувального акту в суд, вийшов і не був продовжений, строк досудового розслідування кримінальне провадження суд ухвалив закрити провадження через закінчення строків досудового слідства.

Підозрюваний Ярослав Яжук, згідно реєстру декларацій, продовжує працювати головним рибінспектором.