Оприлюднено ім’я лауреатки Всеукраїнської літературної премії імені Володимира Затуливітра. Нею стала письменниця – “вісімдесятниця” Світлана Короненко за збірку “Поезії”. Повідомила очільниця Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко.

blank

Світлана Короненко

Урочисте вручення диплома лауреата та грошової винагороди відбудеться 2 серпня на Тарасовій Горі в музеї Тараса Шевченка. Далі Затуливітра вшановуватимуть у Бучаку, де поет прожив останні роки.

Довідково:

Володимир Затуливітер – відомий український поет, прозаїк, публіцист, перекладач та журналіст. Зокрема, Іван Драч свого часу назвав Затуливітра одним з найвидатніших явищ в українській літературі. Він був лауреатом кількох літературних премій. Його твори перекладені більш як десятьма мовами. Останні роки життя Володимира Івановича тісно пов’язані з Канівщиною, – тут на хуторі Бучак він написав свої найкращі збірки поезій та прози. Тут у січні 2003 року за загадкових обставин трагічно обірвалося його життя. У Бучаку на Козацькому шпилі Володимир Затуливітер був похований.