За попередньою інформацією голови Золотоніської міської територіальної виборчої комісії Максима Кириченка, на 12 годину 26 жовтня опрацьовано 50% бюлетенів на посаду голови Золотоніської об’єднаної територіальної громади і значно менше − по кандидатах до обласної, міської та районної рад. Пише інтернет-видання zoloto.city.


Це пояснюється великою кількістю помилок і неточностей, які допустили при оформленні протоколів голови та секретарі дільничних виборчих комісій. Причина – нова форма протоколу, відмінна від усталеної попередньої, де не допускається прочерк чи прописна цифра. Тому їх віддають на доопрацювання та уточнення.

– Відповідно до 50% опрацьованих бюлетенів на посаду голови Золотоніської ОТГ, із значним відривом лідирує чинний міський голова Віталій Войцехівський, – повідомив Максим Олегович. – Другу позицію займає Сергій Примак. Рейтингу ще ніхто не складав, бо триває процес підрахунку голосів.

З негативних моментів цих виборів, майже 70% мешканців Золотоніської громади проігнорували їх, продемонструвавши свою байдужість до життя міста та сіл громади, свого майбутнього та майбутнього Золотоніської ОТГ.

Хоча, мабуть, людей більше налякало зростання кількості хворих на коронавірус, однак на дільницях голосувати було досить безпечно.

Тож, із загальної кількості виборців – 27 542, включених до списків на 22 виборчих дільницях, на 20 годину 25 жовтня у голосуванні взяли участь лише 8 125 людей. Це трохи більше 33 відсотків. За попередніми даними, явка виборців на Черкащині склала 35,7%.

Як інформують у Золотоніській міській територіальній виборчій комісії, місцеві вибори 2020 на всіх дільницях пройшли без порушень, згідно з виборчим законодавством та з дотриманням карантинних вимог.

Варто подякувати свідомим громадянам, які не пошкодували часу та прийшли на виборчі дільниці.