У ПАТ «Черкасиобленерго» стартували традиційні огляди-конкурси виробничих бригад розподільних мереж. Захід проводять з дотриманням усіх карантинних вимог, адже безпека працівника в Товаристві – понад усе. Проходитимуть вони в 2 етапи, між виробничими бригадами, які зайняли перші місця в огляді-конкурсі серед бригад районів електричних мереж.

Команди-учасниці зберуться на учбово-тренувальних полігонах Монастирищенського, Золотоніського та Звенигородського РЕМ, а заключний етап, під час якого свої вміння демонструватимуть шість найсильніших команд, пройде на Уманщині.

blank

Учора, 2 липня, відбувся огляд-конкурс для бригад Уманського регіону. За результатами змагань, перше місце посіла бригада Лисянського РЕМ. Друге та третє місця дісталися командам Тальнівського РЕМ та Уманських енергетичних мереж відповідно. Переможців визначала суддівська комісія у складі представників дирекції технічної, дирекції з охорони праці та пожежної безпеки і первинної профспілкової організації Товарситва.

І регіональні, і фінальний конкурси передбачають чотири етапи. На першому з них, або як ще кажуть «нульовому», оцінюють стан наявних у бригаді засобів захисту, інструментів, спецодягу, комплектацію бригадного автомобіля тощо.

blank

На другому етапі йде перевірка знань учасників із охорони праці, пожежної безпеки та технічної експлуатації.

На третьому етапі енергетикам необхідно зняти з опори «потерпілого від дії електричного струму» та «надати» йому першу допомогу. При цьому вони мають продемонструвати навички знеструмлення електроустановки, звільнення людини від дії електричного струму та здійснення реанімаційних заходів. Усе це відпрацьовується на учбових манекенах. Крім того, кожен учасник команди має продемонструвати техніку накиду на проводи повітряної лінії 10 кВ. Останній етап – виконання практичного завдання на повітряних лініях електропередачі та трансформаторних підстанціях. Огляди-конкурси дозволяють продемонструвати нові та покращені пристрої і засоби захисту, раціональні методи швидкого й безпечного виконання робіт в електричних мережах, а ще – перевірити професійну підготовленість та кваліфікацію електромонтерів.

blank

На думку головного інженера Черкаського РЕМ Юрія Сафонова, у першу чергу огляди-конкурси це обмін досвідом та чудова можливість для вдосконалення необхідних кожному працівнику навичок. Вони вже провели змагання на рівні РЕМ і тепер кращі готуються їхати на кущові. – Минулого року команда нашого РЕМ зайняла третє місце. Звісно, старалися, хотіли, щоб вийшло як краще. Цього року докладемо ще більше зусиль, аби отримати головний приз, – додає Юрій Олексійович.

blank

blank

А головний приз дійсно вартий того, щоб за нього боротися – бригада-переможець отримає в подарунок від Товариства новенький автомобіль.

Цього року огляди-конкурси бригад розподільних мереж та оперативно-виїзних бригад ПАТ «Черкасиобленерго» відбуватимуться на чотирьох учбово-тренувальних полігонах. ► І етап – змагання серед бригад по трьох територіальних регіонах районів електричних мереж та Уманських енергетичних мереж, а саме:

● 2 липня – Уманський регіон на учбово-тренувальному полігоні Монастрищенського РЕМ для бригад Жашківського, Катеринопільського, Лисянського, Маньківського, Монастирищенського, Тальнівського і Христинівського РЕМ та Уманських енергетичних мереж;

blank

● 7 липня – лівобережний регіон на учбово-тренувальному полігоні Золотоніського РЕМ для бригад Драбівського, Золотоніського, Канівського, Черкаського, Черкаського міського, Чорнобаївського та Чигиринського РЕМ.

blank

● 9 липня – правобережний регіон на учбово-тренувальному полігоні Звенигородського РЕМ, для бригад Городищенського, Звенигородського, Корсунь-Шевченківського, Смілянського, Кам’янського РЕМ, Смілянського міського та Шполянського РЕМ. ► II етап – заключний огляд-конкурс серед шести бригад-переможців першого етапу змагань по Товариству відбудеться на учбово-тренувальному полігоні Уманських енергетичних мереж 16 липня.