На базі Черкаського обласного комісаріату та районних військових комісаріатів, з метою відпрацювання стратегічних тренувань,

проводиться стратегічне командно-штабне навчання «Козацька воля — 2018».

Головною метою навчань є нарощування спроможностей органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та ведення контрнаступальної операції.

Такі навчання дають можливість дослідити спроможності органів військового управління Збройних Сил України, оцінити рівень забезпечення військ у ході оборонних, стабілізаційних операцій, а також відпрацьовувати питання організації та функціонування територіальної оборони держави.

До навчань залучатимуться структурні підрозділи Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління та управління інших військових формувань і правоохоронних органів.

Також під час проведення комплексу заходів стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля — 2018» планується проч

вести уточнення стратегічного плану застосування Збройних Сил України та інших складових сил оборони в умовах посилення глобальної військово-політичної нестабільності.

За інформацією Черкаського обласного військового комісаріату