26 березня Корсунь-Шевченківський районний суд виніс вирок у справі бійки, що трапилась в ніч на 27 серпня 2017 року поблизу клубу “Андеграунд” в місті Корсунь-Шевченківський між на той час працівником Національної поліції Едуардом Шаблієм та колишнім військовослужбовцем Сергієм Денисенком, пише “18000”.

У ході бійки, що відповідно до матеріалів справи, виникла на фоні раптових неприязних стосунків, поліцейський відкусив частину носа військовослужбовцю. В результаті останній був змушений звернутися до обласних лікарів та пережив цілу низку хірургічних втручань. Свою матеріальну та моральну шкоду потерпілий оцінив у майже 265 тисяч гривень. З його слів, бійка трапилась з ініціативи Шаблія, коли військовослужбовець намагався з’ясувати причину неприязних висловлювань останнього у бік “АТОшників”.

Станом на момент інциденту підсудний обіймав посаду начальника сектору реагування патрульної поліції Корсунь-Шевченківського відділення поліції. Із займаної посади Шаблій був звільнений наприкінці 2017 року.

За версією екс-правоохоронця та свідків обвинувачення, конфлікт навпаки стався через нібито негативні висловлювання потерпілого в бік правоохоронної системи.

Разом з тим, вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що правоохоронцями недотримано низку імперативних норм Кримінально-процесуального кодексу в частині порядку порушення кримінальних справ та їхнього розслідування. Таким чином вину підсудного суд вважає недоведеною і враховує за неможливе задоволеня цивільних позовів про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої на той час працівником Національної поліції.

Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді області.