Продаж палацу культури “Дружба народів” призупинено. Про це йдеться на майданчику СЕТАМ, на якому й було розміщено оголошення про продаж концертного майданчика, пише 18000.

Причиною зупинення торгів стала ухвала Господарського суду Черкаської області.

У ній зазначається, що представник “Азоту” Павло Хлівненко звернувся до суду з позовом про заборону продажу “Дружби народів”. Так, на його переконання, дії СЕТАМу щодо продажу майна є незаконними.

Також в “Азоті” заявили, що витратили на реконструкцію палацу культури 52 млн грн, тоді як стартова ціна продажу “Дружби” – 37 млн грн. Окрім того, у підприємстві звернули увагу, що нині у ПК працюють близько пів сотні людей, які втратять роботу, якщо майно буде продано.

У підприємстві також пообіцяли звернутися до суду зі скаргою на СЕТАМ, який розпочав реалізацію “Дружби народів”. Зрештою суд ухвалив рішення про заборону реалізації “Дружби народів” до набрання законної сили рішенням у відповідній справі.

Інформація про продаж “Дружби народів” з’явилася на початку лютого.

Згідно з даними про лот, у квітні 2019 року на “Дружбу народів” наклали арешт. Загалом зафіксовано аж 15 записів про обтяження майна (це заборона розпоряджатися та/або користуватися нерухомим майном – ред.) на підставі постанов приватних і державних виконавців.