11 серпня 2020 року на засіданні виконкому свободівці проголосували за виплату компенсацій з міського бюджету власникам автостоянок, які надають місця для зберігання транспортних засобів водіям з інвалідністю та організаціям, які перевозять осіб з інвалідністю у Черкасах. Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.

«Це рішення є одним із числа заходів для реалізації програми «Турбота» у нашому місті. Адже ми прагнемо створити комфортні умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до соціальної інфраструктури міста. І відтепер завдяки сьогоднішньому рішенню виконкому ми зможемо відшкодувати власникам стоянок вартість їхніх послуг, а люди з інвалідністю, а чи організації, що займаються їх перевезенням зможуть в свою чергу скористатись паркувальними місцями», – зазначає директор департаменту соціальної політики, свободівець Олег Гудзенко.

Зауважимо, що цей пункт Програми «Турбота» мали запровадити значно раніше, проте через бездіяльність департаменту архітектури процес затягнувся. Чиновники тривалий час не надавали інформацію про наявні паркувальні місця департаменту соціальної політики.