14 лютого близько другої години ночі, патрулюючи місто Умань група реагування патрульної поліції помітила автомобіль Lexus, який порушував ПДР. Правоохоронці подали сигнал про зупинку. Інформують у пресслужбі патрульної поліції Черкащини.

Спочатку водій відмовлявся виходити з авто та не надав документи для перевірки. Згодом він покинув салон та поводився неадекватно. Щоб припинити правопорушення і чоловік своїми діями не завдав шкоди оточуючим, до нього застосували спецзасіб кайданки.

Під час спілкування з керманичем поліціянти виявили ознаки алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини та поведінка, яка не відповідала даним обставинам.

Порушнику запропонували проїхати до Уманської міської лікарні для проведення медичного огляду – на що він погодився, але по приїзду, у приміщенні міської лікарні, у присутності лікарів — від проходження категорично відмовився.

На водія склали адміністративний протокол за ч 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкіст