В області знищено 3 боєприпаси часів війни, повідомляють в обласному управлінні ДСНС.

29 травня, на вулиці Смілянській у Черкасах, під час проведення земляних робіт на території автобусного парку було виявлено боєприпас часів війни.

На місце виявлення вибухонебезпечного предмету одразу прибули сапери Управління ДСНС, які ідентифікували знахідку як 75 мм артилерійський снаряд. Подальшим оглядом місцевості інших небезпечних предметів знайдено не було.

Цього ж дня, у Черкаському районі, під час проведення земляних робіт поруч із цвинтарем, у селі Руська Поляна, місцевим населенням було знайдено артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулої війни.

Обидві вибухонебезпечні знахідки сапери піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучили та знищили на спеціальному полігоні.

30 травня, в селі Зорівка Золотоніського району на відкритій території приватного домоволодіння на вулиці Пролетарській, місцевий житель, під час проведення земляних робіт, виявив гранату Ф-1 часів минулих війн.

Піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що оперативно прибули на місце небезпечної знахідки, вилучили та знищили гранату.