Два нові бари в центрі міста та кав’ярня на Луначарці, пише “Громадське”.

BrewLove

My coffee & tea place

Затишна кав’ярня, де гості почуваються як вдома. Тут можна самому заварити собі горнятко кави та з’їсти поетичний Цвєтаєвський пиріг.

Концепція: Brew – заварювати, Love – любов. Це означає, що в цьому кафе заварюють гарячі напої з любов’ю. Більше 44 видів чаю та 20 сортів кави, які можна спробувати тут чи взяти з собою.

Інтер’єр: Хороший спейс для любителів посидіти за маленьким столиком, на підвіконні з чашечкою чаю. На стелажах і полицях – різні турки, чашки для альтернативного заварювання кави, які можна просто роздивлятися або придбати. Надворі є компактна літня тераса.

blank

Розташування: центр міста, через кілька метрів Драмтеатр, квітковий ринок. Поряд кафе Botanica.

Фішка закладу: взяти турку і заварити собі кави самому: обрати з баристою сорт кави та приготувати її на піску. Це один з найдавніших методів варіння кави: турка рівномірно нагрівається на піску, тому кава відрізняється насиченим глибоким смаком. Ще вам порадять обов’язково додати спецій: не банальну корицю чи гвоздику, а рожеву сіль та перець.

Щонеділі – свіже обжарювання кавових зерен, елітного сорту арабіки «Ethiopia Adado».

Всі кавові напої готують на безлактозному молоці та на рослинному (кокосове, мигдальне, соєве, вівсяне).

Спеціальне кондитерське меню для веганів.

blank

Варто спробувати:

  • Капучино «BrewLove» – з м’яким смаком ванілі та апельсину;
  • «Цвєтаєвський пиріг» – пиріг з сиром та яблуками, точно «за бабусиним рецептом»;
  • Свіжоспечені круасани – можна зателефонувати і замовити: за 20 хвилин справжній француз спече для вас справжні французькі круасани.

blank

Дружність: Kids friendly (дружні до дітей) – є дитячий стілець для годування, іграшки на літній терасі.

Pets friendly (дружні до тварин) – можна приходити з домашніми тваринами.

Середній чек: 95 грн

КОЛИ З 8:00 до 11:00 

КУДИ Симоненка, 3

ПОТЕЛЕФОНУВАТИ067 116 600

СОЦМЕРЕЖІ  Facebook  

TRUE BAR / Справжній бар

Молодіжний пре-паті бар, куди можна піти поговорити з друзями і замовити трушні коктейлі

blank

Концепція: І поїсти, і випити, і покурити з компанією друзів, сім’єю чи знайомими від слова True – по-справжньому: весь алкоголь, страви та кальян автентичні, відповідають міжнародній якості і стандартам. Простіше кажучи, якщо ви замовляєте апероль, то вам приносять апероль, який знають у всьому світі. Без домішок і замінників, як у Європі, тут ти отримуєш те, що замовляєш.

Інтер’єр: ф’южн з лампами Едісона, контрастними зеленувато-блакитними диванами та гойдалками біля панорамних вікон. Можна всістися на гойдалку, замовити коктейль і роздивлятися перехожих і все, що відбувається біля Драмтеатру.

blank

Розташування: центр міста по бульвару Шевченка, з вікон видно Драмтеатр навпроти.

Фішка закладу: велика барна карта, спиртні напої елітного сегменту. Під кожен вид алкоголю тут спеціально підібрана закуска, чи основна страва. Ще є 70-100 смаків тютюну для кальяну.

Щодня проводять тематичні вечори чи фестивалі: подивитися трансляцію футболу, піти на фестиваль еротики чи фестиваль шампанського – є з чого обирати.

blank

Варто спробувати:

  • TRUE салат – справжній «поке» – трендовий салат, родом з Гаваїв, дослівно перекладається як «нарізати кубиками». Головна фішка – сира риба, яку маринують в соєвому соусі. По суті, цей салат – як суші в розібраному вигляді. Тут є: бурий рис проварки альденте, лосось, норі, авокадо, огірок та маринований імбир.
  • Благодійний коктейль «Rockabye» (50% від продажу піде на купівлю речей для дитячого будинку) – фінскі, лікер диня, лікер карамель, морс з журавлини.

blank

  • Брускети – з хамоном, в’яленими томатами, з моцарелою і соусом песто. Брускета це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Це як бутерброд, тільки хліб для брускети, підсмажують на сковороді без олії, на решітці або на грилі.

Середній чек: 250-300 гривень

КОЛИ З 11:00 до 23:00

КУДИ бул. Шевченка, 195

ПОТЕЛЕФОНУВАТИ 073 878 3227

СОЦМЕРЕЖІ Instagram 

ZERNO

Доступне сімейне кафе на Луначарці, з інтер’єром, який повністю дбає про дітей і їхній комфорт

blank

Концепція: ZERNO – бо все починається з зерна. Ідея кафе ZERNO виникла у двох мам із дітьми, які довго шукали в Черкасах місце, де можна було б зручно посидіти сім’єю та доступно поїсти. Не знайшовши ідеального місця, вони створили власне кафе, де все – з піклуванням до дітей: дитяче меню, дитячі стільчики для годування, дитячий ігровий куточок та пеленальний столик для малят.

Інтер’єр: скандинавский стиль кафе в світлих пастельних тонах, але з яскравими помаранчевими диванами – лаконічний, комфортний і функціональний. Компактний зал з дерев’яними столиками й місцем, де окремо діти можуть погратися іграшками, помалювати, подивитися мультики, чи взяти участь у майстер-класі з приготування піци.

blank

Розташування: Далеко від центру, район Луначарки. Раніше в цій місцині можна було попити кави лише в кіоску «Луна», де робили Маккофє по три гривні.

Фішка закладу: Тут дбають про дітей, мам і татусів, але так само раді й усім іншим. Сюди можна прибігти зранку за випеченим власноруч хлібом з італійського борошна, водночас випити свіжої кави та поснідати бельгійськими вафлями.

blank

Варто спробувати:

  • Піца з італійського борошна – на будь-який смак: з морепродуктами, м’ясна, сирна, маргарита, дитяча (з курячим філе, ананасами, кукурудзою);
  • Бельгійські вафлі – солодкі з сезонними фруктами, та солоні: з куркою, з сиром дор блю, з телячим язиком;
  • Італійський хліб «Пуль’є», булочки «Tigella» та хрусткі хлібні палички «Гріссіні».

blank

Середній чек: 70-80 гривень

Дружність: Kids friendly, є велопарковка

КОЛИ З  08:00 до 21:30

КУДИвул. Панченка, 11

ПОТЕЛЕФОНУВАТИ 063 439 7817

СОЦМЕРЕЖІ Facebook