Блокуючий антициклон з центром над Нижньою Волгою продовжує визначати погоду Черкащини. Він захищає нас від опадів, які проходять по більш північних траєкторіях.

 Завтра погодні умови не зазнають суттєвих змін, лише у нічні та ранкові години у західній частині області можливе утворення туману.

Повернення тепла у кінці жовтня разом з достатнім зволоження ґрунту, було корисним для озимих посівів. Адже значна частка їх була засіяна в пізні строки. Така погода сприяла покращенню фазового стану озимих культур на полях – збільшенню кількості сходів та площ із розкущеними рослинами.

За прогнозом, у найближчі 10 днів тенденція до зниження температури збережеться. Проте, середній температурний фон утримається підвищений. Температура повітря до 5 листопада вночі +4+6º, вдень +8+13º. Надалі дещо похолодає: вночі від 2° морозу – до 3° тепла, вдень до +6+8º. Суттєвих опадів не передбачається.

Останні теплі та погожі дні необхідно використати для завершення роботи на полях, присадибних ділянках, провести обрізку винограду та підготувати його до зими.