Тиждень відсутнє тепло та гаряче водопостачання у гуртожитку №2 Черкаського державного технологічного університету по вулиці Чехова, 42. Повідомив Суспільному ректор закладу Олег Григор. За його словами, 18-го листопада тут стався порив тепломережі. Полагодити труби у Черкаситеплокомуненерго обіцяли за декілька днів.

Студентка четвертого курсу Ірина Кива розповідає, опалення у гуртожитку немає із минулого понеділка.

“Ну як гріємося – кучкуємося всі в одній кімнаті, “нахекаємо”, так сказать. В нас в гуртожитку заборонені електрообігрівачі, за це карають”.

Тому, додає дівчина – гріються хто як може.

У кімнаті Ірини 13 градусів. Не має у гуртожитку і гарячої води.

Про відсутність опалення та гарячої води комунальне підприємство “Черкаситеплокомуненергo” попередило заздалегідь – говорить ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор.

“Павло Миколайович Карась приїхав до мене особисто в понеділок і сказав, що існують проблеми з мережами, що потрібно міняти труби, ми домовилися, що вони розпочнуть у середу, ми відпускаємо дітей додому, але, коли вони в понеділок відкрили мережі, виявилося, що їх треба ремонтувати досить швидко тому, що там відбувся черговий порив”.

Чому затрималися ремонтні роботи телефоном Суспільному прокоментував директор Черкаситеплокомуненерго Павло Карась.

“Причина в тому, що при запуску опалення квартал мережі, близько двохсот метрів, повністю вийшов з ладу. Прийшлося проводити не просто ремонтні роботи, а повну заміну квартала мережі. Ми вирішили – краще зараз певний дискомфорт, ніж потім небезпека зимою отримати проблему, тому було прийняте рішення повністю замінити мережу, а не латати існуючи дірки. Роботи фактично вже завершені, сьогодні здійснюється запуск, буде подано теплоносій”.