До міського голови Черкас Анатолія Бондаренка за дорученням представників громади села звернувся сільський голова Благодатного Золотоніського району Володимир Янчий. У листі він просить включити до перспективного плану утворення територіальних громад питання приєднання села Благодатне до складу Черкаської територіальної громади. Повідомляють у Черкаській міській раді.

Це питання, зазначає Володимир Янчий, стало предметом розгляду двох громадських слухань у селі. Крім того, депутати сільради провели письмове подворове опитування. Загалом було опитано 1236 мешканців села.

За результатами опитування, 785 селян виказали переконання, що бачили б майбутнє села у складі Черкаської територіальної громади. 429 проголосували за об’єднання з селом Деньги, 14 – з Новодмитрівкою.

Однак на сесії сільради, яка відбулася 6 листопада, депутати 7 голосами проти 5 за Черкаси, підтримали об’єднання з с.Деньги.

На думку Володимира Янчого, це рішення є необгрунтованим. Адже приєднання саме до Черкас може задовольнити соціальні, культурні, потреби благодатнівців, і саме з підтримкою м.Черкаси село Благодатне може мати перспективу розвитку.

«Просимо вашої підтримки в питанні приєднання Благодатного до Черкаської територіальної громади. Просимо також сприяння до включення цього питання до перспективного плану створення територіальних громад у відповідності до діючого законодавства та нових змін до нього шляхом приєднання до м.Черкаси», – зазначає у листі Володимир Янчий.

Варто зазначити, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко раніше схвально оцінював перспективу приєднання Благодатного до Черкас.

«На мою думку, це об’єднання принесе користь обом сторонам. Жити в місті на двох берегах Дніпра – просто мрія. Крім того, це дасть можливість розвиватися обом населеним пунктам», – зазначав Анатолій Бондаренко напередодні у ЗМІ.

blank blank