Цього тижня фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб та Черкаського відділення Черкаського міськрайонного відділу відвідали Центр надання соціальних послуг у селі Лозівок. про це інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Тут, проживають люди, яким через певні життєві причини потрібні житло, догляд та захист, зокрема, медичний.

За підтримки медичних працівників Будищенської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини підопічні Центру мали змогу вакцинуватися від праця та дифтерії.

За день роботи профілактично-вакцинальної команди – щепилися 13 працівників закладу та 25 підопічних – всього 38 осіб.

Важливо пам’ятати, що люди у віці вразливі до небезпечних інфекцій. Пацієнти мають отримати ревакцинальну дозу вакцини від дифтерії та правця, якщо з моменту останньої вакцинації минуло більше десяти років (а у випадку травми – якщо з моменту останньої вакцинації минуло більше п’яти років).

Вакцинація від цих інфекцій забезпечується за кошти державного бюджету.

Крім цього, фахівці Центру провели важливі бесіди, щодо серцево-судинних захворювань, як контролювати артеріальний тиск, факти та міфи про вакцинацію, профілактику, лікування інфекційних та неінфекційних хвороб та підтримки психічного здоров’я.