Станом на сьогоднішній ранок з діагнозом ГРІ в Черкаській інфекційній лікарні перебуває 2 дорослих пацієнти, з грипом – 8 дорослих і з пневмонією 14, серед яких також, на щастя, немає дітей. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Щодо коронавірусної інфекції, то на ранок маємо 11 підтверджених випадків зараження COVID 19, один із яких – у дитини. З підозрою на коронавірус нині в інфекційній лікарні перебуває ще 4 пацієнти”, – інформує мер.

Він також нагадує, що у зв’язку зі збільшенням випадків зараження черкащан на COVID19 штаб із ліквідації НС оперативно розробив низку заходів щодо протидії поширенню інфекції в місті.

“Зокрема від учора в Черкасах проводиться санітарна обробка вулиць міста та зупинок громадського транспорту. Організовуємо гаряче харчування для осіб, які залучені до надання медичної допомоги у зв’язку з протидією коронавірусній інфекції та постійно знаходяться на роботі. Також в процесі облаштування сортувальних пунктів в інфекційній та обласній лікарні та кімнат відпочинку для працівників поліції. Штаб із ліквідації НС працює в Черкасах цілодобово. Тримаємо ситуацію під контролем. Прошу всіх, у кого є така можливість, без потреби не залишати домівки, слідкувати лише за офіційною інформацією та дотримуватися вказівок керівництва штабу”, – заспокоює громаду Бондаренко.

Загалом в області 50 хворих на COVID19. Епіцентр захворювання – місто Кам’янка.

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 23 випадки;
▪️Волинська область — 2 випадки;
▪️Дніпропетровська область — 8 випадків;
▪️Донецька область — 6 випадків;
▪️Житомирська область — 5 випадків;
▪️Закарпатська область — 1 випадок;
▪️Запорізька область — 11 випадків;
▪️Івано-Франківська область — 41 випадок;
▪️Кіровоградська область — 4 випадки;
▪️м. Київ — 102 випадки;
▪️Київська область — 49 випадків;
▪️Львівська область — 6 випадків;
▪️Луганська область — 2 випадки;
▪️Одеська область — 8 випадків;
▪️Полтавська область — 1 випадок;
▪️Рівненська область — 11 випадків;
▪️Сумська область — 9 випадків;
▪️Тернопільська область — 60 випадків;
▪️Харківська область — 1 випадок;
▪️Херсонська область — 1 випадок;
▪️Хмельницька область — 2 випадки;
▪️Чернівецька область — 75 випадків;
▪️Черкаська область — 50 випадків;
▪️Чернігівська область — 2 випадки.