За наслідками досудового розслідування прокуратура Черкаської області 25.05.2020 направила до Соснівського районного суду міста Черкаси обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений вимагав та одержав від жительки міста Черкаси грошові кошти у розмірі 5 тис. грн за непритягнення останньої до кримінальної відповідальності за нібито вчинення нею кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.