У Черкасах останніми роками склалась дуже погана “традиція”, коли автобуси громадського транспорту практично раз на місяць обов’язково гублять колеса на дорозі. І все це на фоні запеклих вимог перевізників підняти вартість проїзду, хоч безпека таких перевезень рівна нулю.

Так, учора у маршрутки №115, що рушала із зупинки, відпало колесо.

“8.55 ранку на зупинці Анатолія Лупиноса у маршрутного автобуса, який курсував по 115 маршруту відпало колесо. Добре що автобус був не на швидкості а лише рушав із зупинки. Через пригоду ніхто не постраждав”, – написав на своїй сторінці у “Фейсбук” член Громадської ради при “Черкасиелектротрансі” Валерій Мироненко.

І що найбільш сумно в цій ситуації, що міська влада ще жодного разу не відреагувала на подібні випадки, а мала б накладати стягнення на перевізників, які випускають на лінії транспорт без належного техогляду в незадовільному технічному стані. При нормальному керівництві міста із такими недбалими перевізниками розривали б угоди.

Утім, як кажуть близькі до міської верхівки черкащани, перевізники щоразу “залагоджують” подібні “проколи” із чиновниками. Тож для когось у мерії чим більше колес відпадатиме – тим вигідніше.

А ще з подачі оточення міського голови Черкас Анатолія Бондаренка минулого тижня депутати відмовились купити в лізинг 20 нових тролейбусів. Тож, схоже, все це куплети однієї “корупційної” пісні…

Тетяна Воронцова