Вибори спікера Учнівської міжпарламентської асамблеї є важливим етапом демократичного процесу в нашому місті. Ця процедура дає учням можливість обирати свого представника, який буде голосом учнівської спільноти. Розповіли у департаменті гуманітарної політики.

Нещодавно розпочались вибори нового керівника міжпарламентської асамблеї. Протягом двох місяців учні мали можливість ознайомитися з кандидатами на посаду спікера УМА, оцінити їхні програми та ідеї, а потім взяти участь у голосуванні, щоб обрати найбільш відповідального та здібного лідера.

Вчора в Черкаській міській раді відбувся фінальний етап виборів, де кандидати продемонстрували всі свої навички та комунікації, відбулося відкрите голосування з використанням справжніх бюлетенів.

До виборчого процесу долучились заступниця міського голови Aнастасія Чубіна разом із заступницею директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальницею управління освіти Надією Євчак .

«Наша активна, ініціативна та творча молодь – це джерело нашої гордості. З такими молодими людьми ми можемо бути впевнені, що майбутнє нашого міста у надійних руках, і воно буде швидко та креативно розвиватись, забезпечуючи ще більший комфорт для життя та розвитку майбутніх поколінь», – зазначила Анастасія Сергіївна.

Тож, за результатами голосування, спікеркою Учнівської міжпарламентської асамблеї м. Черкаси на 2023 – 2024 навчальний рік була обрана учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 18 Манько Софія. До керівного органу Учнівської міжпарламентської асамблеї увійшли Іванова Катерина, Імамай Катерина та Бєлова Софія.