У Черкасах місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій звернулася до виконавчого комітету Черкаської міської ради з пропозицією визначити додаткові категорії службовців, які зможуть користуватися спецрейсами міського електротранспорту.

Такому рішенню передував розгляд низки звернень від організацій, установ, підприємств, підрозділів міської влади, депутатів та членів виконкому, які просять розширити перелік категорій службовців, яких підвозитимуть на роботи міським електротранспортом.

Зокрема, із таким проханням до міської влади звернулися представники ДСНС, національної поліції, «Черкаського обласного центру крові «Черкаси-Плазма», департаменту соцполітики ЧМР та інших.

«Таким чином, у Черкасах діятимуть 2 види спецрейсів тролейбусів: один для медиків (транспорт з позначкою «Червоний хрест») та для інших категорій. У ці тролейбуси пускатимуть за наявності спеціальних посвідчень, а також маски та рукавичок. Такий перелік громадян має визначити виконавчий комітет Черкаської міськради», – підсумував головуючий на засіданні комісії заступник міського голови Ігор Волошин.

Нагадаємо, від 21 березня в обласному центрі зупинена робота міського автомобільного та електричного пасажирського транспорту. Наразі  у Черкасах дозволені тільки спеціальні рейси, які перевозять виключно працівників медичних установ. Також Із комунальним підприємством «Черкасиелектротранс» угоду на підвезення працівників уклали Черкаська ТЕЦ та ПАТ «Азот».