На Митницькому пляжі в Черкасах врятували дівчину 2009 року народження, яка опинилася за 25 метрів від берега й не вміла плавати. Інцидент трапився близько 15:45 години 25 липня. Інформує пресслужбі Черкаської міської ради.


Її у воді під час чергування помітив Михайло Лінчевський, який працює у міській комунальній аварійно-рятувальній службі та перебував у цей час на посту. Тієї ж хвилини без жодних зволікань він кинувся на порятунок та вже за короткий проміжок часу витягнув її із води. Медичної допомоги дівчина не потребувала.

Як з’ясували рятувальники, сьогодні четверо підлітків намагалися перепливти з пляжу на острів, який розташований на відстані 60 метрів від берега.

— Одна з дівчат, 2009 року народження, не вміла плавати, через це використовувала невелику надувну подушку, — розповів директор комунальної установи «Черкаська міська аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко. — Під час запливу допоміжний засіб вислизнув у неї із-під рук, тоді дівчинка-підліток почала тонути. На цю подію миттєво зреагував наш рятувальник, який самостійно доправив потерпілу до берега.

За його словами, із підлітками рятувальники провели профілактичну бесіду та розповіли, які елементарні правила поведінки на воді допоможуть зберегти життя.

Нагадаємо: від початку літа на водних об’єктах Черкас рятувальники врятували 4 особи.