Для учнів черкаської загальноосвітньої школи №34 облаштували навчальний клас просто неба. За словами виконувачки обов’язків директора Ольги Ляшенко, так хочуть урізноманітнити освітній процес і провести на свіжому повітрі час з користю. Суспільне побувало на двох із таких уроків.

Урок “Я досліджую світ” для учнів 1-В класу проводять надворі. Зі слів вчительки Наталії Іщенко, тему “Осінь” у таких умовах вивчити зручніше. Разом досліджують, яке у дерев листя: “Робота на свіжому повітрі дає дітям насамперед здоров’я. Також під час таких уроків діти всебічно розвиваються. Вони можуть спостерігати за явищами природи, за людьми, за тваринами. Я намагаюся якомога частіше проводити уроки просто неба”, – зазначила вона.

Першокласниця Аріна Рибченко розповіла, що задоволена таким уроком. А от її однокласниця, Анастасія Батир, не погодилася з нею, вважає що краще в класі, бо надворі холодно.

Після першокласників у вуличному класі англійську вивчав 7-А клас. Вчительки Марина Голенкова розповіла, що для неї такий формат зручний: “Тут зовсім інша атмосфера, не така як у класі. Дітям подобається, бо вони занурені в навколишнє середовище. Відповідно, у нас урок присвячений природі, захисту навколишнього середовища. Тому цілком доречно вийти на вулицю, подивитися, наскільки ми поєднані з природою і що робимо аби її зберігати”.

У семикласниці Діани Вовченко у розкладі сім уроків, один із них – на свіжому повітрі.

“Коли сидиш у класі, ти постійно концентруєшся на навчанні, змушуєш себе щось писати. А на вулиці ти вільний – пишеш, дихаєш свіжим повітрям. Мені це подобається”, – зазначила школярка.

Такий формат проведення уроків рекомендувало Міністерство охорони здоров’я України, зауважила Ольга Ляшенко: “Вчителі в школі підтримали ідею. Ми вирішили в цьому році створити один маленький клас на вулиці. У нас були старі парти, які лишилися після того, як для НУШ придбали нові. Ми використали їх для облаштування одного навчального класу на вулиці”.

З її слів, на вулицю винесли усе необхідне: підручники, парти і навіть дошку. Класи старшої та початкової школи чергуються відповідно до складеного вчителями графіку.