На дворі – літо у самому розпалі. Цвітуть квіти, радує око насичена зелень трав і листя дерев. Погляд пішоходів, що рухаються вулицею Гоголя обласного центру, неминуче притягує площа перед будівлею ПАТ “Черкасиобленерго”. Багато хто зупиняється, щоб краще роздивитись та, навіть, сфотографувати на згадку цю красу. На зеленій галявині квітнуть різнокольорові троянди, рясніє срібляста лаванда. Повідомляють у ПАТ “Черкасиобленерго”.


Ідея створення царства троянд на території підприємства належить колективу Товариства та Голові правління Олегу Самчуку, який ще навесні виступив ініціатором суботньої толоки зі створення невеликого куточку квітучого Провансу у середмісті, до якої тоді долучилися працівники різних підрозділів ПАТ “Черкасиобленерго”. Тоді, у Вербну неділю, було висаджено близько трьох сотень кущів троянд різних сортів та лаванди.

blank

– Працівник проводить на роботі майже третину свого життя. А робота енергетиків досить складна та потребує уваги і зосередженості. Тому кожному з нас потрібна хоч якась віддушина. Ми намагаємося створювати для наших працівників гідні умови праці. Але поняття “гідні умови”, на мою особисту думку, мають задовольняти не лише виключно практичні потреби, а ще й естетичні. Так, подивившись у вікно, чи вийшовши подихати повітрям в обідню перерву, кожен може побачити нашу власну квітучу оазу. Вчені вже давно довели, що споглядання на рослини підвищує настрій. Тож, енергетикам у гарному настрої будь-яка робота під силу! – пояснив свою ініціативу Голова правління Олег Самчук.

blank

У квітні, коли рослини щойно висадили, складно було уявити, що все це незабаром розквітне і створить єдиний гармонійний пейзаж.

blank

Розарії у ландшафтному дизайні – це вершина садового мистецтва. Красива квітка з тонким ароматом є втіленням природної гармонії: Бездоганна симетрія пелюсток, різноманіття відтінків, розмірів і форм радують погляд. Саме троянди роблять цей світ таким різноманітним, яскравим і красивим.

blank

Вважається, що сповна троянда розкриває свою красу лише на третій рік. Проте «клімат» на території Товариства виявився таким сприятливим, що першим цвітінням працівники почали милуватися ще наприкінці травня. І вже більше двох місяців квіти продовжують дарувати свою красу як працівникам, так і звичайним перехожим.

blank

– Коли я йду на роботу, проходжу повз будівлю, дивлюся на квітучі троянди, то серце радіє, що всі зусилля не дарма – квіти у відповідь за такий догляд одаровують чудовим цвітінням. А це створює відчуття свята навіть у звичайний будній день, – каже начальник адміністративно-господарської служби Михайло Литвиненко.

blank

Вздовж паркану розташувалися ампельні троянди на підпірних стійках. У кожному прольоті між туями свій сорт, колір та аромат. Перед будівлею висаджені найкращі сорти англійських троянд, що відрізняються красивими, пишними, розлогими кущами з розкішними махровими квітами і чудовим забарвленням пелюсток. Клумби оздоблюють бордюри з ґрунтопокривних троянд та кулястих сріблястих кущиків лаванди. І все це на яскраво-зеленому тлі охайного газону. А стійки ліхтарів за рік-два повністю будуть оплетені ніжно-рожевою в’юнкою трояндою.

blank

Окрасою імпровізованого розарію є також і чотири чудернацькі катальпи, крони яких схожі на казкові гриби. А родзинкою квіткового ансамблю стали і декоративні петунії та сульфінії, якими оздобили входи до будівлі.

blank

– Мені дуже подобаються наш сад. Подобається доглядати за ним, спостерігати. Дивлюсь на яскраві квіти – і серце радіє. Нехай квітнуть довше, аж до самої зими, – ділиться враженнямидвірник Віктор Осейко.

blank