На сесії Черкаської міської ради депутати проголосували за створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради. Також обранці підтримали припинення комунальної установи «Черкаський міський методичний кабінет установ освіти» Черкаської міської ради.


Як пояснив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин, у січні 2020 року був прийнятий новий закон України про загальну середню освіту. Він передбачає, що в системі загальної середньої освіти мають функціонувати центри професійного розвитку педагогічних працівників.

«Такі центри створюються замість попередніх діючих органів, так званих методкабінетів. Їхнє основне завдання — це допомога і підтримка вчителя, а не контроль.

Центри консультуватимуть щодо планування та визначення траєкторій професійного розвитку вчителя, розроблення документів закладу освіти, впровадження комплексного особистісно-орієнтованого діяльного та інклюзивного підходів у навчанні, застосування нових освітніх технологій», – розповів Ігор Волошин.

Якщо раніше у методкабінеті працювало 22 особи, то штат новоствореного центру професійного розвитку педагогічних працівників складатиметься з 16 осіб. На заміщення кожної вакантної посади буде проведено конкурс.