Прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Черкаської міської ради, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що начальник одного з управлінь Черкаської міської ради, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», умисно, шляхом замовчування інформації про майно не задекларував жодних фінансових зобов’язань у поданій щорічній декларації за 2016 рік, що суперечить фактичним обставинам станом на 31.12.2016.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області.