Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В рамках цієї акції 6 грудня у Черкасах відбувся флешмоб-хода «Я проти Насильства». Захід було організовано управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Головною вулицею міста пройшли молоді активісти розповідаючи, що таке домашнє насильство та які є шляхи вирішення цієї проблеми. До участі у флешмобі охоче відгукнулись студенти першого курсу Черкаського комерційного технікуму, волонтери Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру, представники управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та жителі міста.

47686775_2313698232231999_2140290234909196288_n (1)

Акція відбулась з метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства, проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, інформують в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.