Майже анекдотична ситуація склалася в Черкасах із ремонтом вулиці Чіковані.

“В Черкасах, як виявилося, є люди, у володінні яких є власний люк!” – пише на “Фейсбуці” депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов.

“Тиждень тому розгорівся скандал. Міська влада на чолі із мером від партії «Батьківщина» розпочали ремонт вулиці Чіковані. Справа хороша. Дороги треба ремонтувати. Вартість ремонту Чіковані – 3600 грн за м. кв. Ну це так. Для інформації.

А тепер цікавинка. Зробили ремонт, заасфальтували. І через пару тижнів почали виколупувати люки з асфальту. Звернувся із депутатським зверненням.  Виявляється це приватні люки. Про їх існування влада не знала. До моменту асфальтування. А тепер піднімають люки на вже відремонтованій дорозі. Хто ще в Черкасах має власний приватний люк на проїжджій частині?” – задає питання депутат.

Виникають питання: по-перше, якщо комунальники не знали де люки знаходяться, то чому знали у яких саме місцях добвати свіжепокладений асфальт, адже не перерили всю вулицю уздовж і упоперек.

Крім того, як влучно зазначають у коментарях, перед тим як розпочинати ремонт будь-якого об’єкта, спочатку має бути розроблений проект, у якому і має бути зазначено наявність люків, бордюрів, каналізації, підземних комунікацій, тощо.

А ще виникає запитання, якщо люк належить приватній особі, то як могло місто збудувати на приватній власності комунальну дорогу, наражаючи на небезпеку потрапити під автівку містян, що схочуть постояти на своїй приватній власності?

Словом, театр абсурду. Чи може згодом узагалі виявиться, що всі люки, стовби, бордюри, білблрди – це приватна власність проживаючих поблизу жителів міста, а відповідно ремонтувати і обслуговувати дані об’єкти вони мають самостійно? У такому випадку і від комунальних служб можна відмовитися – не обслуговувати ж за державний кошт власність приватну…

blank

blank