Працівники Територіального центру надання соцпослуг міста Черкаси збирають теплі речі, аби передати їх своїм підопічним. Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення натуральної допомоги Наталя Бондаренко.


Зі слів жінки, зі зниженням температури потреба у светрах, пальтах, шарфах зростає, тож збирають одяг з боксів, куди містяни вкидають непотрібні їм вживані речі. У Територіальному центрі одяг перебирають і для кожного підопічного відкладають ті речі, які йому потрібні.

“Ті, хто має маленькі пенсії, йдуть до нас із задоволенням, адже купити одяг їм немає за що. Комунальні дуже високі, і коли їх люди заплатять, то купити собі промтовари вже коштів не вистачає”.

Людмила Платонова – одна із тих, хто відносить свій вживаний одяг до контейнерів: “Я хочу допомогти людям. Речі в мене хороші, в гарному стані. Цього разу я принесла светр, шерстяний в’язаний костюм та кофтинку”.

Читайте також: “У Черкасах можна одягтися без грошей”

Директорка центру Альона Щербак розповіла, що, попри карантин, заклад працює та продовжує збирати вживаний одяг з контейнерів: “Черкащани перебирають свої речі і приносять їх у баки для збору одягу. Ці баки потрібно постійно звільняти і сортувати цей одяг”.

Зі слів директорки, аби скористатися безкоштовними послугами соццентру, як от отримати одяг, консультації юриста чи медика, необхідно звернутися до працівників установи з відповідною заявою. З людиною укладуть договір, що вона буде відвідувати центр. Відповідно до її вподобань і бажань працівники доберуть послуги, які вона може отримати.