ТОВ «Еталон-лізинг» стало переможцем в електронному аукціоні тендера на закупівлю трьох 12-метрових тролейбусів з низькою підлогою для КП «Черкасиелектротранс», повідомляє  «Пассажирский транспорт».

КП «Черкасиелектротранс» нарешті завершує тендерну процедуру щодо закупівлі трьох тролейбусів довжиною від 11 до 13 метрів. Електронний аукціон в цьому тендері, який був оголошений ще в 15 травня 2019 року, пройшов 10 жовтня 2019 року. Повідомлення про це з’явилося в системі державних закупівель «Прозорро».

В електронному аукціоні в тендері на постачання в Черкаси трьох тролейбусів взяли участь тільки дві компанії – ТОВ «Еталон-Лізинг», яке представляє корпорацію «Еталон», що випускає тролейбуси на Чернігівському автозаводі, а також ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс» з Луцька.

При стартовій ціні аукціону в 16 мільйонів 950 тисяч гривень три тролейбуси обійдуться Черкасам в 14 мільйонів 970 тисяч гривень – таку ціну в процесі електронного аукціону встановило ТОВ «Еталон-Лізинг». Пропозиція конкурента – ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс» виявилося на 10 тисяч гривень дорожчою – завод з Луцька знизив в процесі аукціону ціну на три тролейбуси з 16 мільйонів 950 тисяч гривень до 14 мільйонів 980 тисяч гривень. Його ж конкурент знизив ціну всього на 15 тисяч гривень – з 14 мільйонів 985 гривень.

Зауважимо, що заявки на участь в тендері подавали чотири компанії – крім «Богдана» і «Еталону», в тендері також хотіли взяти участь ТОВ «Торговий дім «Літан» і ТОВ «БКМ-Україна». Пропозиції цих компаній були відхилені. Однак ТОВ «БКМ-Україна» оскаржило відхилення своєї пропозиції в Антимонопольному комітеті України, що значно затягнуло проведення тендерної процедури. АМКУ ухвалив рішення про те, що тендерний комітет КП «Черкасиелектротранс» безпідставно відхилив пропозицію ТОВ «БКМ-Україна», проте після повторного розгляду заявки її було знову відхилено.

Таким чином, згідно із тендерним законодавством України, КП «Черкасиелектротранс» повинен буде підписати договір на постачання трьох тролейбусів з ТОВ «Еталон-Лізинг». Черкаси стануть уже четвертим містом України, де працюють тролейбуси виробництва Чернігівського автозаводу. На даний момент тролейбуси «Барвінок» Т121 працюють в рідному Чернігові, Сумах та Слов’янську. В цілому Чернігівський автозавод вже випустив 35 тролейбусів «Барвінок» Т121: 29 з них – для Чернігова, 4 – для Сум та 2 – для Слов’янська.

Вартість одного тролейбуса «Барвінок» Т121 для Черкас становить 4 мільйона 990 тисяч гривень. Це одні з найбільш дешевих тролейбусів в Україні в цьому році. Згідно з тендерними умовами, нові тролейбуси в Черкаси повинні прибути до 26 листопада 2019 року.

Помічник міського голови Черкас Павло Мосійчук у фейсбуці прокоментував результати тендера.

blank