Працівниця черкаської бібліотеки Ірина Ядчук п’ять років займається створенням лепбуків і навчає цьому інших. З її слів, щоб створити таку “книгу”, достатньо картону, ножиць і фантазії, розповідає Суспільне.

Лепбук – спеціальна папка з наліпками і записками, це допомагає дітям легше сприймати і запам’ятовувати інформацію. Зі слів Ірини Ядчук, її захоплення почалося з одного дзвінка: “Мені сказали: «ми віримо в те, що ти можеш нам допомогти. Треба створити лепбук, а ми самі не знаємо, що це». І я взяла цю тему, почала шукати інформацію і робити”.

Це було п’ять років тому. За цей час жінка переконалася: для лепбуку не потрібно багато матеріалів.

“Вистачить принтера та паперу товщиною десь 150-120 міліграм. Потім потрібно роздрукувати, вирізати і вклеїти в папку різні картинки та тексти”.

blank

Зі слів учасниці майстер-класу одинадцятирічної Поліни Педько, робити такі “книги” цікаво. Цього разу дівчинка робила лепбук про творчість Василя Сухомлинського: “Сухомлинський взагалі був людиною справедливою, і за це мені подобається його читати. Ми клеїли кишеньки, щоб можна було щось покласти, я писала також прислів’я та приказки”.

Поліна на такому майстер-класі вже вдруге. З її слів, часто такі вміння стають в нагоді, коли готується до уроків: “Якщо нам, наприклад, кажуть зробити якийсь проєкт, то я роблю лепбуки, тому що це дуже гарно і зручно”.

Черкащанка Тетяна Романенко майстер-клас відвідала разом із сином. З її слів, цього разу вирішила теж щось зробити руками сама: “Це дуже корисно, оскільки, поки шукаєш наповнення для лепбука, дізнаєшся багато нової інформації. Це цікаво і розвиває і дитячий, і дорослий світогляд”.

За словами Ірини Ядчук, у планах – створити колекцію лепбуків на різні теми і не лише для найменших відвідувачів бібліотеки.