Військкомат і сільські ради шукають 29 призовників. Саме стільки не вистачає до виконання плану по призову на строкову військову службу по Черкаському району, пишуть “Сільські Обрії”.

– Мусимо констатувати факт, що впроваджені  впродовж кількох тижнів заходи поки що 100-відсоткового результату не дали, – повідомив військовий комісар Черкаського ОМВС Ігор Малимон. – План виконано наполовину.

Як зауважують сільські голови, аби свою роботу на місцях виконували правоохоронні органи, то «ухилянтів» від строкової служби було б значно менше. Натепер справи, передані військкоматом до правоохоронних органів, залишаються «в повітрі». Також серед основних причин відсутності юнаків призовного віку в населених пунктах – заробітчанство. Нагадаємо, ще торік в Україні розпочали формувати єдину базу даних призовників, куди потраплять українці віком від 18 до 60 років.  Базу даних використовуватимуть і на кордоні, що означатиме перевірки молодих людей перед виїздом за кордон. Ті, хто ухиляється від закону про строкову службу, не зможуть виїхати за кордон. Базу даних призовників планують запустити в 2019 році.