У Черкаському районі електричних мереж активно продовжують роботи по заміні електроопор. Роботи проводять у рамках планового капітального ремонту згідно виробничої програми ПАТ «Черкасиобленерго» на 2020 рік. Інформують у пресслужбі Товариства.

Нині ремонтні роботи тривають у селі Худяки. Тут планують замінити близько трьох десятків опор задля надійного і безперебійного електропостачання та убезпечення ліній від аварійних ситуацій під час несприятливих погодних умов.

– На даний час ми повністю укомплектовані усіма необхідними матеріалами та обладнанням і це дасть нам змогу виконати плановий капітальний ремонт повітряних ліній 0,4 кВ, – говорить головний інженер Черкаського РЕМ Юрій Сафонов.

Ремонти повітряних ліній 0,4 кВ в селі Худяки почали з вулиці Польової. Нині тут замінили 9 опор. Своєї черги на оновлення чекає вулиця Медова. Потому Козацька та Калинова. Роботи по заміні електроопор тут планують завершити вже до кінця місяця.

– Крім того, що ми проводимо заміну опор, одночасно виконується заміна дефектного проводу, що покращить електропостачання споживачів, – каже в. о. майстра Худяківської енергодільниці Черкаського РЕМ Дмитро Хакімов.

Місцеві жителі неабияк радіють таким оновленням. Адже, підтримка електромереж у надійному стані, це в першу чергу, безпека ж їх самих, переконана місцева жителька Олеся Кучугурна. – Я лише за такі оновлення, частіше б замінювали і дбали про електромережі, а нам лише це в користь, – зазначає Олеся Кучугурна.

Продовжувати оновлення електромереж Черкащини енергетики будуть і надалі. Адже підтримка їх у надійному стані – завдання номер один. Наступними стануть електромережі сіл Байбузи, Білозіря, Яснозіря та Червона Слобода.