У ході здійснення представницької діяльності на захист державних інтересів у сфері земельних відносин органами прокуратури встановлено факти прийняття депутатами Червонослобідської сільської ради рішень про надання у власність громадянам земельних ділянок для ведення садівництва в умовах конфлікту інтересів. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Зокрема, не повідомивши про наявний конфлікт інтересів, депутатами взято участь у голосуванні, за яким 6 земельних ділянок надано громадянам, що є їх близькими родичами, одну з них – самому депутатові.

Оскільки вказане грубо суперечить вимогам законодавства та порушує державні інтереси, Черкаська місцева прокуратура звернулась до суду з 6 позовними заявами про оскарження рішення Червонослобідської сільської ради в частині визнання недійсними свідоцтв про право власності на земельні ділянки та скасування їх державної реєстрації.

Черкаським районним судом позовні вимоги прокурора повністю задоволено, однак відповідачі оскаржили судові рішення, подавши на них апеляційні скарги.

Захищаючи державні інтереси в суді апеляційної інстанції, прокуратурою області доведено протиправність отримання землі в приватну власність. На сьогодні апеляційним судом Черкаської області залишено в силі 4 рішення про задоволення позовів прокурора, незабаром відбудеться розгляд ще 2 апеляційних скарг у справах вказаної категорії.