Забезпечити якісною питною водою біля 10 тисяч мешканців нашої громади, змушених переживати проблеми через старий водогін у Червоній Слободі,  сьогодні стало пріоритетним завданням. Збудований тут ще в радянські часи, водогін знаходиться в системно аварійному стані – і на ліквідацію постійних поривів щороку витрачається до 100 тисяч гривень, – констатує голова Червонослобідської громади Юлія Дубовик, пише “Економіка сьогодення”.

– У школі та лікарні ми встановили фільтри для води, проте це локальне очищення не вирішує загалом  проблеми постійної аварійності зношених труб сільського водогону. Через хронічні пориви люди часто сидять без води. Ті ж аварії спричиняють  підмиви ґрунтів, унаслідок яких осідають будинки Але найголовніше – це те, що через  постійні пошкодження водопровідної мережі у воду, яку п’ють люди, можуть проникати забруднюючі речовини та мікроорганізми. Крім того, труби зроблено з азбесту, а, як ми знаємо, сьогодні Україна свідомо відмовляється від використання цього матеріалу у системах водопостачання через потенційну карцерогенну шкоду.

Тому ми пріоритетно налаштовані вирішити саме цю проблему для безпеки наших мешканців – і сподіваємося знайти підтримку проекту реконструкції водогону у Державного фонду регіонального розвитку, а також сподіваємося, що обласна влада  у цьому питанні нас підтримає.