«MineFree» (Без мін) – це мобільний застосунок, розроблений волонтерами благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).  Призначення «MineFree» – підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв, можливість повідомлення про виявлення боєприпасів та інформування про території, які несуть потенційну загрозу для населення. Інформує сайт Черкаської ОВА.

З початку російської агресії працівниками ДСНС вилучено більше ніж 176 тисяч  вибухонебезпечних предметів на території нашої держави. Однак, попри зусилля рятувальників, понад 30% території України зараз вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями. Щодня мешканці міст і селищ наражаються на небезпеку через залишену або використану ворогом вибухонебезпечну зброю на вулицях, уздоріжжях, лісах, полях, річках, озерах, тощо. Багато людей повертаються у рідні домівки та місця, однак умови життя змінилися, і про це необхідно пам’ятати.

Завдяки застосунку «MineFree», кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість:

– переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС.

– отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об’єкту.

– ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів.

– повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів у застосунку розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. Ця інформація відразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування ДСНС і подальше знешкодження таких предметів.

Більше про весь функціонал можливо дізнатися з сайту www.minefree.info

Цей проект відбувся завдяки підтримці фахівців ДСНС. Застосунок розроблений у максимально зручній формі для використання громадянами різних вікових категорій. Дизайн та інтерфейс застосунку впровадили агенції Grape та Axicube, а концепцією та розробкою займалися компанії  Eleken та Quantumobile. Розробники застосунку планують постійно удосконалювати його можливості.

Благодійна організація Free Ukraine (Вільна Україна) вдячна всій команді ДСНС та своїм партнерам за роботу та співпрацю задля досягнення спільної мети – України «без мін».

Легкий та зрозумілий у використанні мобільний застосунок може допомогти убезпечити Вас та Ваших близьких.  Завдяки «MineFree» Ви теж зможете зробити свій внесок у розмінуванні України.

Застосунок можливо завантажити з App Store та Google Play.

Завантажуй новий мобільний застосунок «MineFree». Будь пильним. Тримайся подалі від мін.