Динаміка викрадення транспортних засобів у Черкасах спала порівняно з попереднім роком. Наразі у поліції фіксують 106 незаконних заволодівань, у той час як за минулий рік їх було – 171. Викрадення пов’язують із колишніми та чинними працівниками поліції. Про це під час пресконференції повідомив  начальник управління карного розшуку Руслан Осипенко, пише сайт zmi.ck.ua.

За його словами, наразі розкрито 47 злочинів із 106, ще 59 є не розкритими. Із цих викрадень 10 – це елітні автомобілі. Із них три автівки були повернені власникам. У цьому напрямку поліція працює зі службою внутрішньою безпекою.

“Повністю склад сектору незаконних заволодінь у нас оновлено. Це припускаючи те, що дані незаконні володіння можуть бути причетні й колишні та чинні працівники поліції. Тому що вони викрадаються у платоспроможних власників, а потім повертаються. Я думаю, що ці особи будуть викриті й притягнуті до відповідальності”, – зазначив Руслан Осипенко.

Наразі поліцейські відпрацьовують дві версії, які пов’язані з організованими злочинними групами, котрі можуть бути причетні до викрадення автомобілів “Mazda” та “Toyota”.

Також зазначають, що нині пріоритетним напрямом залишається у карного розшуку розкриття групової злочинності.