У Кабміні хочуть дозволити виїжджати у закордонні відрядження всім чоловікам призовного віку, які отримали бронювання від військового призову. Таку процедуру мають ухвалити незабаром. Про це розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко, пише УНІАН.

Так, “заброньовані” особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів.

За словами міністра, наразі не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, але є інше – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів та угод
“Наразі Міністерство економіки підготувало проект постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання. Нині він перебуває на погодженні”, – наголосила Свириденко.

Вона додала, що це питання – чутливе та дискусійне, й щойно буде узгоджена позиція, Мінекономіки вийде з відповідною комунікацією. Наразі працюють над переведенням бронювання в електронний формат.

Під нові критерії бронювання підпадають співробітники, які працюють у держсекторі, на підприємствах, які виконують мобілізаційні завдання, виробляють продукцію для ЗСУ та мають критично важливе значення для економіки.