На Черкащині – історична подія. Днями до Кам’янки з’їхались митці з усієї країни, аби увіковічнити пам’ять героїв, які боролись за нашу незалежність. Кам’янська громада єдина в області подала два проекти на грант від Міністерства культури “Малі міста – великі враження” і успішно виграла його. Про це сайту “ВІККА” розповів очільник освітнього департаменту Черкас, кам’янчанин та один із членів ініціативної групи, яка створювала проекти, Сергій Воронов.

“Сьогодні відбувається реалізація одного з цих проектів. Він включає у себе симпозіум скульпторів з різних куточків України. Наступним етапом буде пленер художників зі всієї країни, а потім ще й театральні вистави для містян”, – каже Воронов.

Проект втілює Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Це буде мистецький фестиваль “Кам’янська земля – край славетних героїв”. Так, після симпозіуму скульпторів біля історичного музею буде створено Сквер Героїв. Мистецький об’єкт представлятиме собою галерею образів героїв-земляків, які мають відношення до Кам’янщини та своєю діяльністю наближали українську державність.blank

Пленер живописців увінчається проведенням презентації виставки портретів видатних героїв-земляків у картинній галереї Кам’янського заповідника.

Бюджет міністерського гранту становить близько півмільйона гривень за співфінансування ініціативної групи – 250 тисяч гривень.

blank

“Інколи розумієш, що треба вкладати в глобальне, щоб після тебе щось на цій землі лишилось, – коментує Сергій Воронов. – Втілення цього проекту – це дуже знакова подія у сфері культурного життя всієї області, тому що близько 20 років нічого подібного не відбувалось”.

Офіційне відкриття проекту – 14 жовтня, до Дня захисника України.

blank

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині мати загиблого героя отримала відзнаку за подвиг сина.