Відповідне рішення про ліквідацію двох виборчих дільниць було ухвалено в ході позачергового засідання виконавчого комітету у вівторок, 28 серпня.

Так, зокрема, буде ліквідовано виборчу дільницю №710891, що розташовувалася в дошкільному навчальному закладі «Білочка» (приміщення дитячого реабілітаційного центру) та №710897, що по вулиці Енергетиків (напроти «Укртатнафти»). Ця будівля перебуває у приватній власності, а Закон не рекомендує розміщувати виборчі дільниці в об’єктах приватної власності.

Ліквідовуватися дільниці, за словами в.о.керуючого справами виконкому Володимира Святелика, будуть шляхом переселення виборців з цих дільниць до суміжних, які розташовані в ЗОШ №4, виконавчому комітеті, Канівському ВПУ тощо.

Як повідомив начальник відділу ведення державного реєстру виборців Микола Порожній, на сьогодні в Каневі зареєстровано 21791 виборець.

– Разом з тим 340 осіб фактично «зависли в повітрі». У Каневі вони знялися з реєстрації, але ніде не «приписалися», – пояснив М.Порожній.

Наголосив керівник відділу на важливості перевірки себе в списку виборців.

Нагадаємо, у зв’язку з підготовкою до проведення виборів президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року, необхідно перевірити себе на наявність в списку виборців у відділі ведення державного реєстру виборців, який розташований за адресою – м. Канів, вул. 206 дивізії, 12 (поблизу магазину «Добробут»). При собі треба мати паспорт громадянина України.

Останнім часом в місті було перейменовано дуже багато вулиць. І навіть це може стати на заваді, щоб взяти участь у виборах, якщо зміни не внесено в паспорт громадянина, – додав М.Порожній.