Питання підготовки освітніх закладів до нового навчального року 2022/2023 обговорювали члени виконавчого комітету у ході засідання, яке відбулося у середу, 20 липня. Інформує пресслужба Канівської міської ради.

Новий навчальний рік буде особливим для всіх учасників освітнього процесу, адже він проходитиме у складних умовах з точки зору безпеки. Якщо минулого року міська влада проводила заміну вікон у класних кімнатах, утеплення шкіл чи оновлення меблів, то  нині основне питання ˗ чи є у закладах освіти укриття. Адже наявність та належне облаштування сховищ є обов’язковою умовою для початку нового навчального 2022/2023 року.

Тому, щоб забезпечити безпеку дітей та працівників, на ремонтні роботи в укриттях для закладів освіти з бюджету громади виділено 700 тис.грн., повідомила начальник фінансового управління Галина Карпушенко.

Зауважимо, у червні ц.р. Черкаська районна комісія обстежила укриття закладів освіти Канівської громади на відповідність нормативним вимогам. Натепер визначено недоліки в найпростіших укриттях, які необхідно усунути, аби заклади освіти змогли повноцінно запрацювати.

Також очільниця міського відділу освіти поінформувала присутніх на засіданні, що серед батьків школярів попередньо було проведено опитування щодо форми навчання. Однак єдності у цьому складному питанні немає.

˗ Думки розділилися пропорційно: 50% за дистанційне навчання, 50% за очне, ˗ зауважила  Надія Голда.

Разом з тим члени виконкому затвердили перелік основних, першочергових та термінових заходів з підготовки шкіл, дитсадків та позашкільних навчальних закладів Канівської міської територіальної громади до нового навчального року.