У Катеринополі на Черкащині планують перейменувати вулицю Комарова, названу на честь радянського космонавта, уродженця Москви, Володимира Комарова. Ініціатором перейменування виступили самі мешканці, які висловили бажання вшанувати свою вулицю іменем полеглого Героя Анатолія Федоренка, що загинув 30 квітня 2022 року в Сєверодонецьку, захищаючи свободу та територіальну цілість України від російських окупантів. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Поштовхом до такого рішення послужило те, що полеглий Герой жив на цій вулиці. «Він був не лише хоробрим воїном, патріотом, але й дуже хорошою людиною, гарним сусідом, – кажуть мешканці мікрорайону. – Правильне рішення. Досить поклонятися росіянам. У нас свої Герої».

Відтак на черговому засіданні комісії з перейменування Катеринопільської селищної ради було розглянуто це питання. «В ході засідання члени комісії прийняли рішення: розпочати процедуру перейменування вулиці Комарова згідно з Положенням про порядок найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської територіальної громади», – інформують у селищній раді.