У місті станом 13 січня Черкаси працюють чотири пункти обігріву, один із яких цілодобовий, повідомила Суспільному заступниця директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко.

Цьогоріч при комітетах самоорганізації населення пунктів обігріву немає, зауважила Юлія Ніконенко: “Рішення про роботу пунктів обігріву при комітетах самоорганізації міста цьогоріч комісія ТЕБ і НС не приймала з огляду на COVID “, – зазначила Юлія Ніконенко.

За її словами, нині один пункт обігріву розташований в адмінбудівлі департаменту, два – в територіальних центрах надання соцпослуг, а цілодобовий – на території центру реінтеграції.

Голова комітету самоорганізації населення мікрорайону “Дніпровський” Любов Здоровенко розповіла, що цього року на базі їхнього комітету пункт обігріву не працює.

“Одяг теплий даємо. На сьогодні є теплі жіночі речі: декілька пальт, жіночі чоботи, теплі светри. Але пункту обігріву, як у попередні роки, немає”, – повідомила пані Любов.

До ДСНС не надходило звернень від влади про розгортання пунктів обігріву для населення Черкащини.

“Ми виставляємо пункти обігріву лише за зверненням органів влади. Таких звернень поки що не було”, – повідомила Суспільному речниця Головного управління з надзвичайних ситуацій області Ксенія Крутоус.