Відпочивати на природі, особливо в лісі, завжди приємно. Та відпочинок у лісі повинен бути безпечним, зручним та затишним. Для цього лісівники ДП «Смілянський лісгосп» постійно займаються створенням рекреаційних пунктів. У Володимирівському лісництві під керівництвом лісничого Олександра Кисилічина було створено новий рекреаційних пункт, пише “Прочерк”.

Основною родзинкою цієї зони відпочинку, відзначають в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, є лісова криничка, що знаходиться на обході майстра лісу Петра Ярошенка, який і взяв її під свою опіку.

У криничці смачна вода, оскільки, як зазначають лісівники, ліс значно поліпшує бактеріологічні властивості води та зменшує кількість бактерій у воді більш ніж у 20 разів.

У рекреаційному пункті є все необхідне для відпочинку – стіл та лавки для відпочинку під відкритим небом, місце для розведення вогню та сміття. Тож кожен охочий, відвідавши це казкове місце, зможе зручно відпочити та насолодитися смачною водою з лісової кринички.

– Щороку проводимо значну роботу із відновлення та впорядкування гідрологічних, історичних об’єктів, що знаходяться на території держлісфонду. Розвиваємо мережу рекреаційних пунктів. Вважаємо безпосереднім обов’язком взяти кожний такий об’єкт під особисту охорону, тримати в належному стані прилеглу територію, встановити усі необхідні зручності для відпочинку громадян», – зазначив директор ДП «Смілянський лісгосп» Юрій Сегеда.