Днями в центрі Лисянки на Черкащині відкрили монумент із Божими заповідями. Основна його частина монументу – дві гранітних плити у вигляді скрижалей, на яких висічені 10 старозаповітних заповідей, пишуть “Вісті Черкащини”.

«Я переконаний, що це місце стане символом єдності християн всіх конфесій селища та таким собі мовчазним нагадуванням основних Божих принципів, актуальність яких не зменшується вже котре тисячоліття, нагадуванням про життєтворчі цінності – щоб кожен беріг своє життя, найважливіші стосунки та віру в Творця», – зазначив автор і виконавець проєкту, місцевий підприємець Олег Пархомчук.

Цікаво, що монумент чоловік спорудив на місці стихійного сміттєзвалища. Каже, роками боровся з цим ганебним явищем поряд з його майстернею. Ніщо не допомагало – ні вмовляння, ні «виховні» бесіди. Мешканці багатоповерхівок, як сюди носили різний непотріб, так вперто і далі продовжували це робити. Тепер же – роблять селфі, і – жодного папірця навкруг. Олег має намір ще поставити тут лавочки, що люди могли і відпочити, і долучитися до Божих заповідей.