17-го лютого в Умані обрали міру запобіжного заходу одному з підозрюваних у розбої. Ним виявився вчитель місцевої школи.  Суд відправив його до СІЗО на 60 діб.

Інцидент стався 15 лютого вночі. Правоохоронцям надійшло повідомлення, що до Маньківської лікарні з тілесними ушкодженнями доставили 31-річного місцевого жителя. Потерпілий розповів, що о 2-й ночі до його будинку вдерлися троє чоловіків. Господар добре знав нападників й заявив про це копам. Правоохоронці встановили, що до вчинення розбійного нападу причетні 33, 38 та 47- річні жителі Маньківського району.

Третій, наймолодший підозрюваний, викладає  у маньківській школі трудове навчання та інформатику. Окрім цього професійно займається єдиноборствами.

Потерпілий зараз досі в лікарні. Згадує, як тієї ночі прокинувся від незрозумілого шуму. Троє чоловіків виламували вікна й двері, щоб потрапити до помешкання.

– Почув, як хтось ламається у двері. Вийшов у веранду, – розповідає Віталій. Прізвище не називає. – Троє «виносили» металеві двері. Коли пробралися, почали бити. Нічого не вимагали. Лупцювали ломом і бітами. Розбили голову й зламали ногу. «Добивай його!» – кричав один іншому. Це тривало з пів години. Я їх добре знаю.

Напередодні у нього з підозрюваними був словесний конфлікт. Ті вирішили вночі повернутися й помститись. Нападники забрали у Віталія гроші та ноутбук. До ранку він лежав у будинку й не міг дістатися до телефону, щоб покликати допомогу. Медиків викликали сусіди. Зараз життю постраждалого нічого не загрожує.

Самого вчителя правоохоронці забрали прямо з роботи під час перерви. Опору не чинив.

-Точно не можу сказати по справі, бо нам з поліції не приходив офіційний лист, – коментує директор школи Володимир Дорошенко. – Тому не можу говорити, чи приймав він участь у тому інциденті. У нас він працює не один рік. Викладає інформатику й трудове навчання. Є майстром спортом з джиу-джитсу. Має чорний пояс. Якщо не помиляюсь, він триразовий чемпіон України. Жодних проблем з ним у нас ніколи не було. Як потрапив у таку ситуацію, не знаю.

Двом іншим підозрюваним суд обиратиме міру запобіжного заходу сьогодні.

Підготував Сергій Радченко, “Про все”