Незважаючи на пандемію коронавірусу, зовнішнє незалежне оцінювання – 2020 відбудеться. Точні дати тестування поки невідомі. Про це інформує пресслужба Міністерства освіти й науки України, пише Суспільне.

Формат і процедура проведення зовнішнього оцінювання у 2020 році не зміняться. Однак, аби убезпечити абітурієнтів, ЗНО проведуть з дотриманням дистанції між учасниками 1,5 метра та з використанням засобів індивідуального захисту. Приміщення будуть провітрювати та дезінфікувати.

“Особи, які були зареєстровані для участі у ЗНО, однак контактували з хворими чи самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти тести під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. Якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

За даними МОН, якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування стартує 25 червня і фінішує 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО розпочнеться 17 серпня і завершиться 4 вересня. З огляду на це зміняться дати проведення вступної кампанії.